REISTIPS

Ik hou van reizen, en de voorbereidingen vind ik al een reis op zich! Een bestemming zoeken, vliegtuig of auto, hotel, appartement of camping… een heerlijke zoektocht. Verhalen van anderen, iets op tv, een filmlocatie, een bijzonder natuurwonder, er zijn allerlei redenen om ergens naartoe te willen om het met eigen ogen te zien.

Hiermee begint het. Waar willen we heen? In de loop van een periode komen er meerdere bestemmingen voorbij, en dan kiezen we iets uit. Een land, een gebied, een eiland of een stad…Dus niet afgaan op mooie reisbureauplaatjes, maar zelf op onderzoek uitgaan. (Of websites zoals deze bezoeken, en ideeën opdoen;)

Dus mijn volgorde is altijd:

  1. bestemming zoeken
  2. Vervoer zoeken en data vergelijken
  3. Slaapplaats zoeken.

Nadat we de bestemming weten, gaan we op zoek naar het vervoer. Als er gevlogen moet worden zoek ik losse vluchten met de app of website van Skyscanner. Ideaal, het is even uitpluizen hoe het werkt, maar ik vind het echt een super app.

Als we een auto huren, is Sunnycars onze betrouwbare favoriet. Je huurt bij lokale verhuurders, maar de prijs is all-in..geen verassingen en verzekeringen… veilig via de ANWB gevonden…. Later zal ik meer vertellen over de autohuur..

Als we weekenden weg gaan, is Hotelkamerveiling.nl of vakantieveilingen.nl soms een uitkomst. Voordat ik naar booking.com ga, kijk ik eerst bij de veilingen. Belangrijk: check data! Check extra kosten! Soms is het niet goedkoper.

Bij Booking.com boek ik altijd met de optie: gratis annuleren. Dan kun je nog switchen 🙂